Ingredience:
Marináda:
- 100 ml sójové omáčky
- 100 ml rýžového vína Mirin
- 2 lžíce třtinového cukru
- 300 ml vody
- 4 vejce
- Pšeničné nudle
Dresink:
- Kus zázvoru
- Jedna menší cibule
- 1 kajenský pepř
- 300 ml vody
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce třtinového cukru
- 50 ml sójové omáčky
Příloha:
- 1 mrkev
- Hrst baby špenátu
- 1 stroužek česneku
- Olivový olej
- Sezamová semínka na ozdobení
Postup:
Vejce jemně naklepneme špičkou nože na spodní straně, aby se po vaření lépe loupaly. Uvaříme je v horké vodě přesně 6 minut. Poté vejce vytáhneme, vložíme do studené vodní lázně a necháme je vychladnout. Do mísy přidáme sójovou omáčku, cukr, víno Mirin a vodu. Vejce ponoříme do marinády a zatěžkáme je talířkem, aby byla úplně ponořená v marinádě. Necháme je marinovat ideálně přes noc.
Na pánvi si osmahneme najemno nakrájenou cibuli, zázvor a kajenský pepř. Restujeme 4 minuty a pak přidáme česnek. Přisypeme dvě lžíce cukru a zalijeme octem. Necháme ho vyvařit a pak přidáme sójovou omáčkou. Zalijeme vodou nebo vývarem a necháme asi 10 minut redukovat.
Na rozehřáté pánvi si osmahneme pokrájenou mrkev, dokud nebude měkká. Přidáme pokrájený česnek a na poslední chvíli špenát. Osolíme, přidáme citronovou šťávu a hned stáhneme z plotny.
Nudle si uvaříme v horké vodě, aby byly al dente. Nudle polijeme zálivkou, přidáme marinované vejce, zeleninu a posypeme sezamovými semínky.