Ingredience:
Těsto na tvarohové knedlíčky:
- 250 g tučného tvarohu
- 200 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 žloutek
- Lžička cukru
- Trošku soli
- Zralé mango na náplň
Drobenka:
- 50 g strouhaného kokosu
- 2 lžíce moučkového cukru
Krém:
- 2 polévkové lžíce žervé
- 3 polévkové lžíce tučného tvarohu
- 2 lžíce moučkového cukru
- Kůra z 1 citronu
- Trocha citronové šťávy
Ovocná omáčka:
- 100 g lesního ovoce
- 80 g krystalového cukru
- 100 ml smetany na šlehání
- Hrst máty na dozdobení
Postup:
Všechny ingredience na těsto smícháme, těsto by se nemělo lepit. Necháme ho asi 15 minut odpočinout, bude se nám pak lépe tvarovat. Z válečku odkrojíme malé kousky a rukama z nich vytvarujeme placaté kolečko. Dovnitř dáme kostičku manga a zabalíme do knedlíčku tak, aby neměl žádné dírky. Vaříme v horké vodě, dokud knedlíčky nevyplavou na hladinu.
Strouhaný kokos pražíme na mírném ohni, dokud nedostane lehce zlatavou barvu. Nespouštíme z pánve oči. Poté ho okamžitě stáhneme z plotny a dál pražíme. Kokos se bude totiž ještě dále pražit, proto ho nestahujeme z plotny až ve chvíli, kdy je hnědý, jinak by se spálil. Počkáme, až vychladne, a přidáme moučkový cukr.
Uvařené, ještě lehce vlhké knedlíky, ideálně je hned obalíme ve strouhaném kokosu.
Lesní ovoce necháme v rendlíčku redukovat na mírném ohni s cukrem asi 15 minut, dokud nedostaneme konzistenci husté omáčky. Na závěr snížíme teplotu a přidáme horkou smetanu.
V míse si smícháme žervé, tvaroh, citronovou kůru, citronovou šťávu a cukr.
Na talíř dáme nejdříve omáčku, pak knedlíky a krém. Dozdobíme lístky máty nebo oříšky.