Ovocné knedlíčky s drobenkou a ovocnou omáčkou

Ingredience:

Těsto na tvarohové knedlíčky:

- 250 g tučného tvarohu

- 200 g hrubé mouky

- 1 vejce

- 1 žloutek

- Lžička cukru 

- Trošku soli 

- Zralé mango na náplň

Drobenka: 

- 50 g strouhaného kokosu

- 2 lžíce moučkového cukru 

Krém:

- 2 polévkové lžíce žervé 

- 3 polévkové lžíce tučného tvarohu 

- 2 lžíce moučkového cukru 

- Kůra z 1 citronu 

- Trocha citronové šťávy

Ovocná omáčka:

- 100 g lesního ovoce

- 80 g krystalového cukru 

- 100 ml smetany na šlehání 

- Hrst máty na dozdobení 

Postup:

Všechny ingredience na těsto smícháme, těsto by se nemělo lepit. Necháme ho asi 15 minut odpočinout, bude se nám pak lépe tvarovat. Z válečku odkrojíme malé kousky a rukama z nich vytvarujeme placaté kolečko. Dovnitř dáme kostičku manga a zabalíme do knedlíčku tak, aby neměl žádné dírky. Vaříme v horké vodě, dokud knedlíčky nevyplavou na hladinu. 

 

Strouhaný kokos pražíme na mírném ohni, dokud nedostane lehce zlatavou barvu. Nespouštíme z pánve oči. Poté ho okamžitě stáhneme z plotny a dál pražíme. Kokos se bude totiž ještě dále pražit, proto ho nestahujeme z plotny až ve chvíli, kdy je hnědý, jinak by se spálil. Počkáme, až vychladne, a přidáme moučkový cukr. 

 

Uvařené, ještě lehce vlhké knedlíky, ideálně je hned obalíme ve strouhaném kokosu.

 

Lesní ovoce necháme v rendlíčku redukovat na mírném ohni s cukrem asi 15 minut, dokud nedostaneme konzistenci husté omáčky. Na závěr snížíme teplotu a přidáme horkou smetanu. 

 

V míse si smícháme žervé, tvaroh, citronovou kůru, citronovou šťávu a cukr. 

 

Na talíř dáme nejdříve omáčku, pak knedlíky a krém. Dozdobíme lístky máty nebo oříšky. 

< zpět na recepty

Ovocné knedlíčky s drobenkou a ovocnou omáčkou
Modul: Recepty