Salát z černé čočky s domácími krutony

Ingredience:

Krutony:

- Starý a okoralý chléb, asi 2 plátky 

- 3 polévkové lžíce olivového oleje

- Kůra z 1 citronu 

- Sůl a pepř 

- Hrst bazalky 

Dresink:

- 2 lžíce balsamika 

- 3 lžíce olivového oleje

- Sůl a pepř

- Hrst čerstvé bazalky 

- Stroužek česneku 

Salát:

- 50 g černé čočky beluga 

- Hrst cherry rajčátek

- Půlka granátového jablíčka 

- Hrst rukoly 

- Hrstka čerstvé máty

- Hrstka vlašských ořechů 

Postup:

Chléb si nakrájíme na kostičky, přidáme olivový olej, sůl a pečeme na 170 °C 8 minut, dokud nebudou křupavé. Po odstavení z plotny přidáme nastrouhanou citronovou kůru a pokrájenou bazalku. Dosolíme podle chuti. 

 

V oddělené míse si uděláme dresink. Přidáme balsamiko, sůl, pepř a pomalu zašleháme metličkou olivový olej. Přidáme vylisovaný česnek. 

 

Čočku uvaříme podle návodu a pak osolíme. Do mísy přidáme rukolu, čočku, bylinky, cherry rajčátka a promícháme s dresinkem. Přendáme na talíř, posypeme krutony, granátovým jablíčkem a oříšky. Na závěr polijeme celý pokrm dresinkem a dozdobíme bylinkami. 

< zpět na recepty

Salát z černé čočky s domácími krutony
Modul: Recepty