Ingredience:
Crumble:
60 g hrubých ovesných vloček
- 60 g jemných ovesných vloček
- 50 g celozrnné hladké mouky
- Špetka skořice
- 50 g třtinového cukru
- 50 ml medu
- Lžička sušených chilli flíčků
- 3 lžičky drcené mořské soli
- 3 polévkové lžíce arašídového másla
- 50 g kokosového oleje
- 30 g strouhaného kokosu
Pečená jablíčka:
- 4 jablka
- 50 g másla
- 4 lžíce třtinového cukru
- Šťáva z 1 citronu
- 2 lžičky skořice
- Hrst rozinek
Krém:
- 100 g mascarpone
- 40 g cukru moučka
- 1 limeta
- Amaretto nebo jiný likér
Postup:
V míse smícháme všechny ingredience na crumble. Jablíčka dochutíme cukrem, skořicí, citronovou šťávou a přidáme rozinky a máslo. Plech nebo zapékací mísu vytřeme máslem, přidáme tenkou vrstvu granoly a na ni pak všechna jablíčka. Navrch ještě zasypeme zbytkem crumble. Pečeme při 160 °C 25 minut.
V míse si metličkou utřeme mascarpone s cukrem, limetovou šťávou a kůrou z jedné limety. Přidáme trochu likéru podle chuti.
Crumble se podává pokud možno ještě teplý s vychladlým mascarpone krémem.