Křupavé brambory z trouby se švestkami a brynzovým dipem 

Suroviny:

- 400 g brambor 

- 50 g sušených švestek

- Trocha čerstvého rozmarýnu a tymiánu

- Červená cibule

- Žlutá cibule

- Česnek 

- 50 g másla

- Olivový olej

- Sůl a pepř 

- Lžička jedlé sody

- Hladkolistá petržel 

- Pažitka 

 

- 100 g brynzy

- 50 g zakysané smetany

- Sůl a pepř

- Trocha citronové šťávy 

Postup:

Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte asi 6 minut v osolené vodě s jedlou sodou. Díky jedlé sodě budou při pečení křupavější. Brambory prohoďte v cedníku, aby se o sebe vzájemně třely. Okraje se tak načechrají, což jim pak pomůže k tomu, aby byly křupavé. Brambory osolte, zalijte olivovým olejem. Přidejte sušené švestky, rozmarýn a tymián. Pečte na 170 °C asi 20 minut, nebo dokud nebudou křupavé. 

 

Brynzu rozmačkejte, smíchejte dobře se zakysanou smetanou. Přidejte citronovou šťávu. Na závěr si můžete udělat pažitkový olej. V rendlíčku lehce ohřejte olej cca na 40 °C a pak rozmixujte s pažitkou. 

< zpět na recepty

Křupavé brambory z trouby se švestkami a brynzovým dipem 
Modul: Recepty