Aktuality

Propagace zemědělství TV cyklem „Žijeme jídlem!“ také v roce 2024

28-11 / 2024
Agrární komora ČR navázala na sérii tří předchozích úspěšných sérií televizního cyklu Žijeme jídlem, zaměřeného na propagaci českého...

Agrární komora ČR spouští třetí sérii televizního cyklu Žijeme jídlem, který propaguje práci zemědělců

24-11 / 2023
Po dvou sériích televizního cyklu Žijeme jídlem z let 2021 a 2022 natočila letos Agrární komora České republiky volné pokračování, které...

Mistr Málek žije jídlem

01-12 / 2022
Cyklus pořadu Žijeme jídlem, přibližuje příběhy českých zemědělců a zpracovatelů a jejich každodenní, nikdy nekončící a přitom velmi...

Vepřové maso je stále základ

10-11 / 2022
Vepřové maso je v České republice nejoblíbenějším druhem masa. Ročně v tuzemsku odchováme až 1,8 milionu prasat a sníme až 575 tisíc tun...

Z českých potravin se stane luxus

01-11 / 2022
Čeští zemědělci, stejně jako všude na světě, jsou zvyklí čelit každoročně nejistotě spojené s vývojem počasí. To je něco, s čím se...

Vztah k přírodnímu hnojení půdy

14-09 / 2022
“Hlavní příčinou drahých umělých hnojiv jsou vysoké ceny ropy a zemního plynu, z nichž se vyrábějí. Válka na Ukrajině proto ještě urychlila...

Lokální produkce potravin je přínosná

08-09 / 2022
Spotřebitelé se při nákupu zemědělských a potravinářských výrobků i nadále rozhodují často podle ceny. Vhodnější alternativou je ale...

Typické české ovoce? Jablko

15-12 / 2021
S příchodem zimy je nejvyšší čas posílit svou imunitu. Mnoho lidí tento problém řeší návštěvou lékárny a zakoupením vitaminů. Vitaminy...

Tradiční brambory najdou využití i v moderní gastronomii

14-12 / 2021
Brambory tvoří základ jídelníčku. Jsou neuvěřitelně univerzální a skrývají více, než je o nich všeobecně známo. Každý Čech zkonzumuje...

Cibule je nedílnou součástí české kuchyně

14-12 / 2021
Představit si českou kuchyni bez cibule je doslova nemožné. Jedná se o stavební kámen většiny pokrmů. Cibule patří do základů omáček, do...

Inovace v mlékárenství mají rychlé tempo

30-11 / 2021
Chování českého spotřebitele se během pandemie výrazně změnilo, více dbá o své zdraví a mění nákupní chování. Tato změna nákupního...

Kuchařka Chili Ta Thuy zahájila turné u českých výrobců potravin

10-11 / 2021
Jak vznikají kvalitní české potraviny? Kdo jsou lidé, kteří se starají o to, abychom měli dostatek jídla na našich stolech? I na tyto otázky...

Letošní česká jablka jsou obzvlášť kvalitní

21-10 / 2021
Sklizeň jablek začala se zpožděním. Chladnější a pomalý nástup jara se sice odrazil na množství a datu česání, na kvalitu však vliv neměl....
Novinky - výpis všech