Úvod
Aktuality
Producenti
Recepty
Video
O projektu
Publikace
UPOZORNĚNÍ: Váš prohlížeč má vypnutý JavaScript. Funkce tohotowebu mohou být značně omezené.
Aktuality
Propagace zemědělství TV cyklem „Žijeme jídlem!“ také v roce 2024
28-11
/
2024
Agrární komora ČR navázala na sérii tří předchozích úspěšných sérií televizního cyklu Žijeme jídlem, zaměřeného na propagaci českého...
číst dále >
Agrární komora ČR spouští třetí sérii televizního cyklu Žijeme jídlem, který propaguje práci zemědělců
24-11
/
2023
Po dvou sériích televizního cyklu Žijeme jídlem z let 2021 a 2022 natočila letos Agrární komora České republiky volné pokračování, které...
číst dále >
Mistr Málek žije jídlem
01-12
/
2022
Cyklus pořadu Žijeme jídlem, přibližuje příběhy českých zemědělců a zpracovatelů a jejich každodenní, nikdy nekončící a přitom velmi...
číst dále >
Vepřové maso je stále základ
10-11
/
2022
Vepřové maso je v České republice nejoblíbenějším druhem masa. Ročně v tuzemsku odchováme až 1,8 milionu prasat a sníme až 575 tisíc tun...
číst dále >
Z českých potravin se stane luxus
01-11
/
2022
Čeští zemědělci, stejně jako všude na světě, jsou zvyklí čelit každoročně nejistotě spojené s vývojem počasí. To je něco, s čím se...
číst dále >
Vztah k přírodnímu hnojení půdy
14-09
/
2022
“Hlavní příčinou drahých umělých hnojiv jsou vysoké ceny ropy a zemního plynu, z nichž se vyrábějí. Válka na Ukrajině proto ještě urychlila...
číst dále >
Lokální produkce potravin je přínosná
08-09
/
2022
Spotřebitelé se při nákupu zemědělských a potravinářských výrobků i nadále rozhodují často podle ceny. Vhodnější alternativou je ale...
číst dále >
Typické české ovoce? Jablko
15-12
/
2021
S příchodem zimy je nejvyšší čas posílit svou imunitu. Mnoho lidí tento problém řeší návštěvou lékárny a zakoupením vitaminů. Vitaminy...
číst dále >
Tradiční brambory najdou využití i v moderní gastronomii
14-12
/
2021
Brambory tvoří základ jídelníčku. Jsou neuvěřitelně univerzální a skrývají více, než je o nich všeobecně známo. Každý Čech zkonzumuje...
číst dále >
Cibule je nedílnou součástí české kuchyně
14-12
/
2021
Představit si českou kuchyni bez cibule je doslova nemožné. Jedná se o stavební kámen většiny pokrmů. Cibule patří do základů omáček, do...
číst dále >
Inovace v mlékárenství mají rychlé tempo
30-11
/
2021
Chování českého spotřebitele se během pandemie výrazně změnilo, více dbá o své zdraví a mění nákupní chování. Tato změna nákupního...
číst dále >
Kuchařka Chili Ta Thuy zahájila turné u českých výrobců potravin
10-11
/
2021
Jak vznikají kvalitní české potraviny? Kdo jsou lidé, kteří se starají o to, abychom měli dostatek jídla na našich stolech? I na tyto otázky...
číst dále >
Letošní česká jablka jsou obzvlášť kvalitní
21-10
/
2021
Sklizeň jablek začala se zpožděním. Chladnější a pomalý nástup jara se sice odrazil na množství a datu česání, na kvalitu však vliv neměl....
číst dále >
Novinky - výpis všech