Marinovaná vejce s nudlemi a spařeným špenátem

Ingredience: 

Marináda:

- 100 ml sójové omáčky

- 100 ml rýžového vína Mirin 

- 2 lžíce třtinového cukru

- 300 ml vody

- 4 vejce 

- Pšeničné nudle

Dresink:

- Kus zázvoru

- Jedna menší cibule 

- 1 kajenský pepř 

- 300 ml vody 

- 1 stroužek česneku 

- 2 lžíce třtinového cukru

- 50 ml sójové omáčky

Příloha:

- 1 mrkev

- Hrst baby špenátu 

- 1 stroužek česneku 

- Olivový olej 

- Sezamová semínka na ozdobení 

Postup:

Vejce jemně naklepneme špičkou nože na spodní straně, aby se po vaření lépe loupaly. Uvaříme je v horké vodě přesně 6 minut. Poté vejce vytáhneme, vložíme do studené vodní lázně a necháme je vychladnout. Do mísy přidáme sójovou omáčku, cukr, víno Mirin a vodu. Vejce ponoříme do marinády a zatěžkáme je talířkem, aby byla úplně ponořená v marinádě. Necháme je marinovat ideálně přes noc. 

 

Na pánvi si osmahneme najemno nakrájenou cibuli, zázvor a kajenský pepř. Restujeme 4 minuty a pak přidáme česnek. Přisypeme dvě lžíce cukru a zalijeme octem. Necháme ho vyvařit a pak přidáme sójovou omáčkou. Zalijeme vodou nebo vývarem a necháme asi 10 minut redukovat. 

 

Na rozehřáté pánvi si osmahneme pokrájenou mrkev, dokud nebude měkká. Přidáme pokrájený česnek a na poslední chvíli špenát. Osolíme, přidáme citronovou šťávu a hned stáhneme z plotny. 

 

Nudle si uvaříme v horké vodě, aby byly al dente. Nudle polijeme zálivkou, přidáme marinované vejce, zeleninu a posypeme sezamovými semínky. 

< zpět na recepty

Marinovaná vejce s nudlemi a spařeným špenátem
Modul: Recepty