Postup:
Do větší mísy prosajte hladkou mouku se špetkou solí. Přidejte mléko a celá vejce. Vše rozmixujte do hladké těstové směsi. Ta by měla být hustá tak akorát – ani řídká, ani příliš hustá. Na nízkou pánev s rozpáleným olejem vlijte přibližně jednu malou naběračku palačinkové směsi. Smaže po obou stranách dozlatova.
Postup:
Nejdříve si oloupejte jednu větší cibuli a nakrájejte ji najemno. Přidejte silnější plátek másla na rozpálenou pánev. Než se cibule na másle zpění a zesklovatí, nakrájejte si krůtí maso na menší kousky. Poté přidejte do pánve k máslu a restujte. Jakmile je maso orestované, přidejte špenát. Směs zalijte půlkou smetany a vše provařte tak dlouho, aby se přebytečná tekutina, převážně ze špenátu, odpařila. Výsledná směs by měla mít hustou konzistenci.
Na palačinku položte 2 plátky sýru, na který dejte náplň z krůtího masa a špenátu v takovém množství, aby šla palačinka zabalit. Vytřete malý pekáč či zapékací nádobu olejem a postupně ho naplňte smotanými palačinkami se směsí.
Nastrouhejte sýr nahrubo a přidejte do něj zbytek smetany. Obě ingredience promíchejte a vytvořenou směsí polijte palačinky v nádobě. Můžete přidat i špetku muškátového oříšku k provonění.
Vše dejte zapéct do trouby, ideálně na gril při teplotě 200 °C, dokud sýr nezačne zlátnout. Jakmile začne sýr zlátnout, vyndejte pekáček z trouby a nechejte ještě 10 minut vše lehce zatuhnout.