Skořicový crumble s chilli, karamelizovanými jablíčky a mascarpone

Ingredience:

Crumble: 

 60 g hrubých ovesných vloček 

- 60 g jemných ovesných vloček

- 50 g celozrnné hladké mouky

- Špetka skořice

- 50 g třtinového cukru 

- 50 ml medu 

- Lžička sušených chilli flíčků 

- 3 lžičky drcené mořské soli 

- 3 polévkové lžíce arašídového másla

- 50 g kokosového oleje

- 30 g strouhaného kokosu

Pečená jablíčka:

- 4 jablka 

- 50 g másla 

- 4 lžíce třtinového cukru

- Šťáva z 1 citronu

- 2 lžičky skořice

- Hrst rozinek 

Krém:

- 100 g mascarpone

- 40 g cukru moučka

- 1 limeta 

- Amaretto nebo jiný likér

Postup: 

V míse smícháme všechny ingredience na crumble. Jablíčka dochutíme cukrem, skořicí, citronovou šťávou a přidáme rozinky a máslo. Plech nebo zapékací mísu vytřeme máslem, přidáme tenkou vrstvu granoly a na ni pak všechna jablíčka. Navrch ještě zasypeme zbytkem crumble. Pečeme při 160 °C 25 minut. 

 

V míse si metličkou utřeme mascarpone s cukrem, limetovou šťávou a kůrou z jedné limety. Přidáme trochu likéru podle chuti. 

 

Crumble se podává pokud možno ještě teplý s vychladlým mascarpone krémem. 

< zpět na recepty

Skořicový crumble s chilli, karamelizovanými jablíčky a mascarpone
Modul: Recepty