Pečená sladká cibule s miso pastou

Suroviny:

- 4 velké cibule 

- Hrstka čerstvého tymiánu 

- 50 g másla 

- Olivový olej 

- 2 polévkové lžíce hnědé miso pasty 

- 200 ml zeleninového vývaru 

- 150 ml bílého vína (ideálně sladší odrůda)

 

Postup:

Cibuli překrojíme napůl a opečeme ze všech stran, dokud nedostane tmavě hnědou skoro až spálenou barvu. Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Vedle si připravíme dresink z miso pasty, vývaru a sójové omáčky. Cibuli dáme do zapékací mísy, podlijeme ji zálivkou, přidáme máslo a tymián. Pečeme na 170 °C zhruba 30 minut, dokud cibule není měkká a zkaramelizovaná. Podáváme ideálně k masu, salátku nebo k humusu. 

< zpět na recepty

Pečená sladká cibule s miso pastou
Modul: Recepty